Kleutergroepen

Op onze school zijn twee gezellige kleutergroepen. De meeste kinderen zijn 4, 5 of 6 jaar oud.
We beginnen de dag in de kring, waarbij er voor ieder kind even persoonlijk aandacht is. Met behulp van de dagritme kaarten bespreken we wat voor dag het is en wat we vandaag gaan doen. In de kring lezen we voor en zingen we liedjes. Verder is er tijd voor spelend rekenen, taalactiviteiten en verkeer.

Elke dag spelen we buiten op onze mooie en vernieuwde speelplaats. Er zijn speeltoestellen, een tunnel van wilgentakken, een voetbalveld en een zandbak.
Daarnaast is er nog een schuur vol karren, fietsen en allerlei andere buitenmaterialen.
Iedereen kan zich uitleven en lekker bewegen.

Ook in de speelzaal kunnen we heerlijk rennen en klimmen. We doen spelletjes of spelen met ballen, hoepels, pittenzakjes of springtouwtjes. Of de juffen zetten de toestellen klaar en dan mogen de kinderen vrij spelen.

In de klas wordt hard gewerkt! We spelen in de bouwhoek, in de poppenhoek of met werkjes uit de kast. We verven, plakken en kleien de mooiste kunstwerken. We genieten aan de zandtafel of aan de thematafel. Aan het einde van werktijd ruimen we samen op. Het is knap om te zien hoe zelfstandig de kinderen hierin zijn.
De activiteiten in de klas worden bedacht rond een thema, bijvoorbeeld sprookjes, herfst, Sinterklaas, dans, enz.

Wij vinden het fijn dat ouders betrokken zijn en in voorkomende gevallen altijd bereid zijn om mee te denken en mee te helpen. Samen zorgen we voor een sfeervolle tijd voor "onze" kinderen!

En als je aan de kinderen vraagt waarom het zo fijn is op school, dan zeggen ze:

omdat

• je op een troon mag zitten als je jarig bent, en wenskaartjes mag kiezen.
  • je de hele dag hulpje mag zijn als je aan de beurt bent en dan ook nog een sticker krijgt.
  • er iedere dag iemand een knuffelkaartje mag kiezen.
  • je lekker veel mag knutselen, tekenen, schilderen en kleien.
  • het gymmen in de speelzaal zo leuk is.
  • onze speelplaats zo mooi is geworden.
  • we zoveel leuke liedjes zingen.
  • we soms tekenen op muziek.
  • we samen met poppen telspelletjes doen.
  • we soms een voorstelling geven op het podium.
  • we spelletjes kunnen doen op de computer.
  • we elke woensdag naar Koekeloere kijken.
  • we ook al boekjes van groep 3 mogen lezen als we dat willen.
  • enz. enz.

Bent u nieuwsgierig geworden! Kom gerust eens kijken.

Via onderstaande link kunt u het leerstofaanbod van groep 1/2 bekijken:

Leerstofaanbod groep 1/2