Informatie basisschool De Beemden.

U bevindt zich op de website van Basisschool 'De Beemden'. Middels deze site kunt u meer te weten komen over het reilen en zeilen van de school.

De basisschool is een stukje van je leven. Voor de kinderen en voor u. In deze jaren wordt de basis gelegd, waarop in de jaren daarna verder kan worden gebouwd. Gedurende een aantal uren per dag vertrouwt u uw kind toe aan de school. Samen met u werken wij in deze jaren aan de opvoeding en ontwikkeling van uw kind.
Wij willen dat uw kind heel veel leert en elke dag met plezier naar school gaat. Een kind gaat naar onze mening graag naar school als aan 3 voorwaarden is voldaan:

• Een kind moet goede relaties met andere kinderen en volwassenen hebben en zich veilig voelen.
  • Een kind moet het gevoel hebben competent te zijn (Ik ben iemand die iets kan).
  •  En een kind moet het gevoel autonoom te zijn (ik ben zelfstandig en onafhankelijk).

Met ons onderwijs willen we deze drie belangrijke aspecten tot ontwikkeling brengen, waarbijde volgende uitgangspunten voor ons belangrijk zijn:

• Respect voor elkaar
  • Goede sfeer
  • Duidelijke regels
  • Veiligheid
  • Gelijkwaardigheid
  • Uitgaan van verschillen tussen mensen (volwassenen en kinderen)
  • Samenwerken
  • Lerende houding
  • Zelfstandigheid
  • Verantwoordelijkheid.

De leerkrachten doen er alles aan om uit uw kind te halen wat erin zit. U als ouder speelt daarbij een belangrijke, stimulerende rol.

We geven ons onderwijs in een in 2005 geheel gemoderniseerd gebouw aan het Apollopad (in de bocht van de Europalaan) Het gebouw is aangepast aan alle wensen van deze tijd. Te denken valt aan: goede overblijfmogelijkheden voor kinderen , moderne computerfaciliteiten, ruime lokalen en fijne speelvoorzieningen.

Wilt u meer informatie of een rondleiding tijdens schooluren met uw kind. Dan kunt u contact opnemen met Tom van Esch, directeur basisschool De Beemden. Via het volgende telefoonnummer :0411-685083.